Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от три вида месо

Кавърма от три вида месо

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Кавърма от три вида месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • масло - 1 к.ч.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 500 г пресни гъби
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бахал - 3 - 4 зърна
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаните на ситно лук и моркови в малко масло, за около 10 минути. Когато зеленчуците омекнат добавете и нарязаните на филийки гъби.

Нарежете трите вида месо на кубчета. По ваша преценка може да сварите предварително телешкото месо. Добавете месото при зеленчуците и задушавайте поне 30 минути на умерен огън, до омекване на месата.

Добавете доматеното пюре и останалите подправки, налейте и малко гореща вода и задушавайте още 15-20 минути, като бъркате непрекъснато за да не загори.

Изсипете месото в тава и изпечете за 45-55 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Преди поднасяне наръсете кавърмата с магданоз.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: