Начин на приготвяне
Наситнете лука и го запържете в загрятото олио. Добавете чесъна и посолете.
След минута задушаване сипете измития ориз и гответе докато зърната станат кристални.
Сипете доматеното пюре и дафиновия лист, разбъркайте още 1-2 минути.
Прибавете наситненото кисело зеле и налейте топлата вода. Усилете силата на огъня.
Нарежете кървавицата, чоризото, бекона и сланината, добавете ги към завиращата смес в тенджерата.
Гответе 15-тина минути, а през това време загрейте фурната на 200 градуса.
Прехвърлете всичко в тава и поръсете с още черен пипер и сол (ако е необходимо). Печете до пълно извиране на течността - около 10 минути.
Поръсете ориза на фурна с нарязан магданоз и поднесете. По желание може да добавите към всяка порция по малко заквасена сметана.
Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов.