Кисело зеле в гювеч

Кисело зеле в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
5
"Защо ви е да имате гювеч, ако в него не приготвяте кисело зеле, питаме се"

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 кг
  • свински кожички - 300 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • мас - 5 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свински ребра на парчета, а приготвените свинска кожа на лентички. Почистваме зелето от твърдите части на кочана и го нарязваме на тънки ивици, изстискваме го. В глинен гювеч или дълбока тава разстиламе част от зелето и поръсваме с червен пипер.

Върху него нареждаме парчетата месо и кожите, които ръсим с червен и черен пипер. Всичко покриваме с останалото зеле и заливаме с разтопената мазнина и 2 чаши във фурната на 150 градуса.

След това разбъркваме горния пласт и добавяме малко вода, ако има нужда. Печенето продължава без капак при 180 градуса до пълна готовност, като 1-2 пъти разбъркваме ястието отгоре. Печеното свинско поднасяме със зелето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: