Начин на приготвяне
Нарязваме свински ребра на парчета, а приготвените свинска кожа на лентички. Почистваме зелето от твърдите части на кочана и го нарязваме на тънки ивици, изстискваме го. В глинен гювеч или дълбока тава разстиламе част от зелето и поръсваме с червен пипер.
Върху него нареждаме парчетата месо и кожите, които ръсим с червен и черен пипер. Всичко покриваме с останалото зеле и заливаме с разтопената мазнина и 2 чаши във фурната на 150 градуса.
След това разбъркваме горния пласт и добавяме малко вода, ако има нужда. Печенето продължава без капак при 180 градуса до пълна готовност, като 1-2 пъти разбъркваме ястието отгоре. Печеното свинско поднасяме със зелето.