Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Прясно зеле с наденица на фурна

Прясно зеле с наденица на фурна

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3652k5k6471
Прясно зеле с наденица на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
25/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Сервирайте прясното зеле с наденица на фурна поръсено със свеж магданоз и маринована лютива чушка. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка средна
  • домати - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • наденица - 2 бр. варена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете една средна зелка, поръсете със сол и леко намачкайте.

Обелете и нарежете на дребни кубчета доматите. Може да ползвате и домати от консерва.

Нарежете също и моркова.

Загрейте олиото и задушете в него, първо, нарязаното зеле и морковите за няколко минути, докато зелето намали обема си и леко омекне.

След това добавете доматите, подправките и ситно нарязани скилидки чесън.

Гответе още няколко минути, като разбърквате периодично.

Прехвърлете задушеното зеле в тава и налейте 1 чаша гореща вода, след което сложете да се пече в загрята фурна на 200 °C за 50-60 минути.

Щом зелето се запече и остане на мазнина, наредете върху печенето зеле предварително нарязана наденица и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато и наденицата се запече.

Сервирайте прясното зеле с наденица на фурна поръсено със свеж магданоз и маринована лютива чушка.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: