Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешка шунка в домашни условия

Пуешка шунка в домашни условия

Пуешка шунка в домашни условия
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
257 мин.
Общо
297 мин.
Порции
10
"Всичко е хубаво, когато е домашно приготвено, особено пуешката шунка"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 1 кг филе
  • риган - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • мащерка - 1 с.л.
  • трапезна сол - 1 с.л. панагюрска
  • обикновена сол - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от ципите пуешкото филе много добре. Смесете сухите подправки и ги разделете в две купи по равно.

Намазнете пуешкото със зехтин от двете страни и оставете в намазнен с 50 мл зехтин плик. Изсипете при него подправките от едната купичка.

Подправките от другата купа се изсипват от другата страна на филето. Завийте го плътно с плика и оставете в хладилник за денонощие.

Когато го извадите, поставете в тава с дупки в загрята на 250 градуса фурна. Изпечете домашната шунка за 17 минути. Когато е готова, оставете за 4 часа във фурната, на затворена врата.

Махнете от плика и завийте с фолио. Оставете пуешката шунка в домашни условия за 12 часа в хладилник и си хапнете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: