Начин на приготвяне
В една дълбока купа пресяваме две водни чаши брашно по средата прибавяме една водна чаша вода, сол, захар, оцет и зехтин.
Започваме да месим тесто при необходимост прибавяме още брашно, докато се получи хубаво тесто, което не лепне и се прибира.
Оставяме да втаса за около час.
Разделяме тестото на две, единия блат разточваме с ръце или с точилка, вътре намазваме домашна лютеница на едната половина, нареждаме парчета шунка, поръсваме с босилек и слагаме кашкавал.
Затваряме тестото хубаво и натискаме отстрани, да не се отворят саламките, процеса повтаряме и със второто парче тесто.
Вътре съставките са еднакви, но отвън едната намазах с лютеница, а на другата наредих парченца кашкавал и поръсих пак със сух босилек.
Печем домашните закуски с шунка в загята фурна 180°C за 30 минути.