Начин на приготвяне
Маята се разтваря в прясното мляко със захарта. След това от активизиралата се мая, брашното, солта, 1 яйце и кравето масло се замесва средно меко тесто.
Запържва се накълцания ситно лук, след това към него се добавя каймата и се бърка, докато и тя се запържи. Овкусява се със сол, черен пипер и малко шарена сол. Плънката се охлажда леко и се разбърква с 1 белтък.
От втасалото тесто се оформят топки, в средата на които се прави кладенче, пълни се с плънката и леко се покриват с тесто отгоре. Готовите закуски се оставят да втасат пак за малко, подредени в намазнена тава.
Намазват се с разбит жълтък и се пекат в загряна на 200 градуса фурна за около 25 минути или до готовност. По желание може да оформите закуските в малко по-малък размер и да ги изпържите от двете страни на маслена баня.
Коментари