Начин на приготвяне
В тиган загрейте кравето масло и зехтина.
Добавете почистените и нарязани на филийки гъби. Гответе ги, докато придобият златист цвят. Прибавете сол на вкус, смлян черен пипер, счуканите скилидки чесън, пурчините и след кратко разбъркване налейте виното.
След като виното се поизпари, прибавете гъбения бульон и сметаната. Намалете силата на котлона и продължете готвенето до сгъстяване на соса.
Преди да го дръпнете от котлона, поръсете със суха мащерка и разбъркайте.
Накрая поръсете соса за пържоли с нарязан на ситно магданоз.
Сервирайте гъбен сос за сочни пържоли полят върху крехко изпечени пържоли.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите разкошни маринати за пържоли или тези сосове за месо.