Сос Вернес

Сос Вернес1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се сгорещява и в него се запържва брашното до златист цвят.

Залива се с бульона и се разбива с тел. Вари се около 10 минути.

Жълтъците се разбиват с малко вода и се прибавят на тънка струя към соса.

Много трябва да се внимава да не се пресече.

Вари се още 10 минути.

Сос Вернес се поднася към варени зеленчуци и яйца.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: