Хлебен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Хлебен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
"И хляб само да имате, пак може има как да приготвите сос, с който да поднесете печеното месо"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл.
  • лук - 1 глава
  • карамфил - 2 бр.
  • индийско орехче
  • хляб - бял трохи 60 гр.
  • масло - 20 гр.
  • сметана - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва, прибавят се шпикованата с карамфил глава лук и индийското орехче. Оставя се да ври 30 минути на слаб огън.

Добавят се трохите хляб, солта, черният пипер и половината масло.

Всичко се разбърква добре и се разбива с вилица. Вари се 20 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане. След това лукът се отстранява, прибавят се останалото масло и сметаната.

Сосът се сервира топъл.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: