Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Традиционен сос Бешамел

Традиционен сос Бешамел

Традиционен сос Бешамел
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
22 мин.
Порции
8
"Само едни сочни пържоли му липсват на традиционния сос Бешамел - съгласни?"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 грама
  • брашно - 2 с.л.
  • бял пипер - 2 щ. (или черен пипер)
  • индийско орехче - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в малка тенджерка. Свалете от огъня и приавете брашното, разбъркайте добре.

Намалете силата на огъня и продължете да бъркате.

На няколко пъти налейте прясното мляко, разбърквайте до гладък сос.

Върнете на огъня и оставете соса за месо да се сгъстява, като от време на време разбърквате.

Накрая подправете с индийското орехче и белия пипер.

Традиционният сос Бешамел е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: