Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Бешамел с кашкавал

Бешамел с кашкавал

IlariaIlaria
Новак
597570321k
Бешамел с кашкавал1 / 2
15/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр. + още 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете брашното в него. Постепенно разредете с млякото до получаване на гъста каша. Снемете от котлона, бъркайте да изстине и добавете два жълтъка, като разбъркате добре.

Сварете междувременно белтъците им и ги накълцайте ситно. Смесете ги към соса заедно с другите 3 твърдо сварени и накълцани яйца. Добавете настъргания кашкавал. Посолете соса и го овкусете с черен пипер.

Сипете сместа в намаслена тавичка, поръсете плътно с галета и сложете парченца масло. Сложете да се пече.

След като поизстине, нарежете на парчета, които може да поднесете с доматен сос.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: