Начин на приготвяне
Накиснете пилешките дробчета във вода.
Почистете ги от жилките и ги сварете в леко подсолена вода.
Нарежете лука, моркова и чесъна на много ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко масло.
Добавете след това пилешките дробчета и ги оставете да се запържат за няколко минути.
Овкусете ги със сол, черен пипер и мащерка.
Изсипете дробчетата в купа и ги смесете с половината меко масло и готварската сметана.
Разбъркайте съставките и ги пасирайте до хомогенизиране.
Изсипете готовия пастет в купички или бурканчета.
Разтопете останалото масло, овкусете го с мащерката и зелен лук и залейте пастета с него.
Оставете домашния пилешки пастет със сметана да се охлади и му се насладете.