Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Домашен пилешки пастет със сметана

Домашен пилешки пастет със сметана

Домашен пилешки пастет със сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"В хладилника винаги трябва да има едно бурканче пилешки пастет, особено когато е домашен"

Необходими продукти

  • дробчета - 50 г пилешки
  • краве масло - 100 г
  • готварска сметана - 100 мл течна
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пилешките дробчета във вода.

Почистете ги от жилките и ги сварете в леко подсолена вода.

Нарежете лука, моркова и чесъна на много ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко масло.

Добавете след това пилешките дробчета и ги оставете да се запържат за няколко минути.

Овкусете ги със сол, черен пипер и мащерка.

Изсипете дробчетата в купа и ги смесете с половината меко масло и готварската сметана.

Разбъркайте съставките и ги пасирайте до хомогенизиране.

Изсипете готовия пастет в купички или бурканчета.

Разтопете останалото масло, овкусете го с мащерката и зелен лук и залейте пастета с него.

Оставете домашния пилешки пастет със сметана да се охлади и му се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: