Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с гъби за месо

Сос с гъби за месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сос с гъби за месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Знаете, че понякога не е достатъчно само да приготвите месо, трябва да го поднесете и с вкусен сос, за да е пълна насладата!"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • вино - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите на парченца. Сложете ги да се сварят до омекване и ги отцедете. Загрейте маслото в тенджерка и запържете в него брашното.

Долейте виното и бъркайте непрекъснато. Изсипете гъбите и овкусете с подправките. При нужда добавете още малко гореща вода.

Използвайте соса за гарнитура към пържоли, пилешко или телешко месо.

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тан
тан
страхотно се получи! аз го използвах за печено свинско
16.11.2013 19:42
1