Бял сос за месо

Бял сос за месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.

Необходими продукти

  • бульон - 800 мл месен
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 1 бр корен
  • вино - 1 к.ч. сухо бяло
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в масло, като бъркате постоянно, за да не се промени цвета му, добавете бульона и варете 45 мин.

Настържете магданозения корен и лука, задушете ги масло, посолете и ги сипете заедно с виното във врящия бульон 15 мин преди края на варенето на соса. Универсален сос за месо!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: