Пилешко месо в бял сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Пилешко месо в бял сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • лук - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисело мляко - 6 - 7 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво бялото пилешко месо (500 г) и нарязваме на порционни парчета. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме пилешкото месо. Запържваме от всички страни и когато стане леко златисто, прибавяме настърган лук.

Разбъркваме няколко пъти, ръсваме черен пипер на вкус и брашно (2 с.л.). Продължаваме да разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 л приблизително). Оставяме месото да се вари без капак. След 30-35 минути проверяваме дали е увряло и варим още при необходимост до готовност.

В купа смесваме майонеза (4 с.л.) и кисело мляко (6-7 с.л.). Разреждаме с черпак от бульона на пилешкото месо, разбъркваме и изливаме в ястието. Варим още минута нашето фрикасе на бавен котлон. Може да сгъстим при необходимост соса с още разтворено във вода брашно и да възварим за 1-2 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: