Начин на приготвяне
Измиваме хубаво бялото пилешко месо (500 г) и нарязваме на порционни парчета. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме пилешкото месо. Запържваме от всички страни и когато стане леко златисто, прибавяме настърган лук.
Разбъркваме няколко пъти, ръсваме черен пипер на вкус и брашно (2 с.л.). Продължаваме да разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 л приблизително). Оставяме месото да се вари без капак. След 30-35 минути проверяваме дали е увряло и варим още при необходимост до готовност.
В купа смесваме майонеза (4 с.л.) и кисело мляко (6-7 с.л.). Разреждаме с черпак от бульона на пилешкото месо, разбъркваме и изливаме в ястието. Варим още минута нашето фрикасе на бавен котлон. Може да сгъстим при необходимост соса с още разтворено във вода брашно и да възварим за 1-2 минути.