Ezine.bg»Рецепти»Паста»Тортелини с бял сос

Тортелини с бял сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Тортелини с бял сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Когато сте гладни и не разполагате с много време - тези тортелини винаги са добра идея"

Необходими Продукти

  • тортелини - 400 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • чедър - 50 г
  • синьо сирене - 50 г
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортелините се сваряват в подсолена вода за около три-четири минути.

В малка тенджерка се налива сметаната (за предпочитане животинска).

Щом се загрее, в нея се слагат нарязани на дребно парченца сирене чедър и синьо сирене.

Пармезанът се настъргва и сосът се бърка, докато се разтопят сирената.

Получава се бял гъст кремообразен сос.

Тортелините с бял сос се сервират полети с белият сос и декорирани с малко пресен босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: