Начин на приготвяне
Ако сте почитатели на леките ястия, опитайте тези постни гювечета. Ще останете очаровани.
Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Нарязаните картофи и гъби се разпределят в три гювечета.
Във всяко гювече се нарязва по една чушка и един стрък пресен лук. Прибавя се сол на вкус и по 3 супени лъжици олио.
Отгоре се добавят по три супени лъжици смлени домати, малко червен и черен пипер.
За аромат се слагат по едно-две стръкчета прясна мащерка във всички гювечета, налива се около 50 мл вода във всяко съдче, след което се похлупват и поставят във фурната.
Гювечетата с гъби се пекат на 200 градуса за около час или до готовност.
Постни гювечета с картофи и гъби поднесете с топла питка.