Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Постни гювечета с картофи и гъби

Постни гювечета с картофи и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Постни гювечета с картофи и гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • гъби - 200 г
  • чушки - 3 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • сол
  • олио - 9 с.л.
  • домати - 9 с.л. смлени
  • червен пипер - 2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - стръкчета прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте почитатели на леките ястия, опитайте тези постни гювечета. Ще останете очаровани.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Нарязаните картофи и гъби се разпределят в три гювечета.

Във всяко гювече се нарязва по една чушка и един стрък пресен лук. Прибавя се сол на вкус и по 3 супени лъжици олио.

Отгоре се добавят по три супени лъжици смлени домати, малко червен и черен пипер.

За аромат се слагат по едно-две стръкчета прясна мащерка във всички гювечета, налива се около 50 мл вода във всяко съдче, след което се похлупват и поставят във фурната.

Гювечетата с гъби се пекат на 200 градуса за около час или до готовност.

Постни гювечета с картофи и гъби поднесете с топла питка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: