Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с ориз в тенджера

Свинско с ориз в тенджера

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1394104k
Свинско с ориз в тенджера1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Дори няма да е нужно да ядете хляб с това ястие със свинско и ориз, защото е достатъчно засищащо и така"

Необходими продукти

  • печени чушки - 2 червени
  • свинска плешка - 600 грама
  • домати - 1 ч.ч. белени
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 броя
  • ориз - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 3 броя
  • вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинската плешка, наситнете чушките лука и моркова.

Сипете олио в тенджерка и запържете свинското.

След това прибавете моркова и лука, задушете за няколко минути и налейте виното.

Овкусете с червения пипер и дафиновия лист. Когато виното се изпари, налейте вода.

Щом месото почти се свари, добавете измития ориз и подправките. Намалете огъня и оставете яхнията да се готви.

Малко по-късно прибавете чушките и доматите, гответе до пълното сваряване на ориза.

Свинското с ориз в тенджера е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ама колко вода се слага
11.11.2023 21:02
1