Начин на приготвяне
Първо махнете кожата на бутчетата и ги обезкостете.
Нарежете пилешкото месо на хапки.
Настържете обеления морков и нарежете лука на ситно.
Загрейте олио и запържете лука с моркова и месото. След няколко минути прибавете ориза и разбърквайте от време на време, за да не залепва.
Когато зърната ориз променят цвета си, добавете солта, чубрицата, черния и червения пипер. Разбъркайте и прехвърлете цялата смес в по-голяма тенджера.
Сипете купичките гореща вода и доматеното пюре. Разбъркайте и усилете огъня на най-силната степен.
10-тина минути след завиране на течността, изключете котлона и похлупете тенджерата, за да се задуши оризът добре.
След около 30-тина минути оризът с пиле е готов.
Получава се много сочен ориз, особено подходящ за онези семейства, които не обичат сухия ориз.
Пилешки бутчетата с ориз в тенджера са много вкусни.
Коментари