Начин на приготвяне
Сварете бутчетата. Обелете и нарежете гъби и лука. Сварете гъбите до полуготовност.
Измийте ориза и отцедете с гевгир. Запържете морковите и лука, предварително нарязани. Добавете ориза и разбъркайте.
Сипете гъбения бульон (1 ч.ч. ориз = 3 ч.ч. вода). В случая може да използвате пилешкия и гъбения бульон.
Овкусете с чубрица, сол и черен пипер. Сипете в тава и поръсете с черен пипер.
Нарежете маслото на парченца и разпределете отгоре. Сложете пилешките бутчета, поръсете чубрица.
Печете пилето с ориз за 40 минути на 180 градуса.
Щом оризът на фурна е готов, извадете и завийте с кърпа за 15 минути.
Пилешките бутчета с ориз и гъби са много вкусни.