Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с ориз и гъби

Пилешки бутчета с ориз и гъби

ГабриелаГабриела
Новак
1336534
Пилешки бутчета с ориз и гъби
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - колкото искате (или други части)
  • моркови - 1 брой
  • масло - 40 г
  • гъби - 200 г
  • ориз - 300 г
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата. Обелете и нарежете гъби и лука. Сварете гъбите до полуготовност.

Измийте ориза и отцедете с гевгир. Запържете морковите и лука, предварително нарязани. Добавете ориза и разбъркайте.

Сипете гъбения бульон (1 ч.ч. ориз = 3 ч.ч. вода). В случая може да използвате пилешкия и гъбения бульон.

Овкусете с чубрица, сол и черен пипер. Сипете в тава и поръсете с черен пипер.

Нарежете маслото на парченца и разпределете отгоре. Сложете пилешките бутчета, поръсете чубрица.

Печете пилето с ориз за 40 минути на 180 градуса.

Щом оризът на фурна е готов, извадете и завийте с кърпа за 15 минути.

Пилешките бутчета с ориз и гъби са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: