Начин на приготвяне
За рецептата лук със свинско в тенджера свинското месо се нарязва на средно големи хапки и запържва в тенджера със загрято олио.
Разбърква се периодично и когато е полуготово се прибавя нарязаният на полумесеци лук.
Щом стане прозрачен се прибавя супена лъжица червен пипер, а малко след това консервираните домати.
След 5-6 минути се налива чаша и половина вода, слага се сол, дафинов лист и зрънца бахар.
Ястието се оставя да къкри още 20 минути. Може да го сгъстите със супена лъжица брашно, ако желаете.
Готовото ястие от свинско сервирайте поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Вижте също как се приготвят най-вкусните свински хапки и най-апетитните рецепти за свински кебап.