Свинско с лук в тенджера

Свинско с лук в тенджера
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Свинско с лук в тенджера - така се прави най-крехкото свинско с най-вкусния лучен сос."

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 8 глави
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 бр.
  • домати - 1 ч.ч. смлени, от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата лук със свинско в тенджера свинското месо се нарязва на средно големи хапки и запържва в тенджера със загрято олио.

Разбърква се периодично и когато е полуготово се прибавя нарязаният на полумесеци лук.

Щом стане прозрачен се прибавя супена лъжица червен пипер, а малко след това консервираните домати.

След 5-6 минути се налива чаша и половина вода, слага се сол, дафинов лист и зрънца бахар.

Ястието се оставя да къкри още 20 минути. Може да го сгъстите със супена лъжица брашно, ако желаете.

Готовото ястие от свинско сервирайте поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Вижте също как се приготвят най-вкусните свински хапки и най-апетитните рецепти за свински кебап.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: