Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Крехко печено свинско бон филе

Крехко печено свинско бон филе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8872k17k
Крехко печено свинско бон филе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Едно разкошно печено свинско, което не изисква много време за приготвяне, а резултатът е повече от добър."

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 2 рибици (цели)
  • горчица - 30 грама (на зърна)
  • мащерка - 2 стръкчета
  • розмарин - 2 стръка
  • бяло вино - 80 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 80 грама
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете месото от ципата. Втрийте хубаво сол и черен пипер от всички страни.

Намазнете леко тава за печене и сложете вътре рибиците.

Наситнете 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка. Смесете ги с горчицата, зехтина и бялото вино.

С получената ароматна марината залейте месото и втрийте добре от всички страни - трябва да полепне.

Добавете останалите клонки розмарин и мащерка, както и дафиновия лист.

Покрийте тавата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 24 часа.

Махнете фолиото и сложете да се пече в загрята на 180 градуса. Печете около 30-40 минути, като времето зависи от дебелината и големината на рибиците.

Оставете печеното свинско да почине за 10-тина минути, след което го нарежете на дебели парчета и сервирайте с гарнитура по ваш избор. Подходящи са печените зеленчуци, пюрето, свежа зелена салата, моркови или каквото обичате.

Това е много вкусно и лесно печено месо, което става невероятно крехко.

Крехкото печено свинско бон филе е готово.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: