Начин на приготвяне
Първо почистете месото от ципата. Втрийте хубаво сол и черен пипер от всички страни.
Намазнете леко тава за печене и сложете вътре рибиците.
Наситнете 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка. Смесете ги с горчицата, зехтина и бялото вино.
С получената ароматна марината залейте месото и втрийте добре от всички страни - трябва да полепне.
Добавете останалите клонки розмарин и мащерка, както и дафиновия лист.
Покрийте тавата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 24 часа.
Махнете фолиото и сложете да се пече в загрята на 180 градуса. Печете около 30-40 минути, като времето зависи от дебелината и големината на рибиците.
Оставете печеното свинско да почине за 10-тина минути, след което го нарежете на дебели парчета и сервирайте с гарнитура по ваш избор. Подходящи са печените зеленчуци, пюрето, свежа зелена салата, моркови или каквото обичате.
Това е много вкусно и лесно печено месо, което става невероятно крехко.
Крехкото печено свинско бон филе е готово.