Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Крехко свинско бонфиле на тиган

Крехко свинско бонфиле на тиган

Крехко свинско бонфиле на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова крехко свинско бонфиле, топи се в устата"

Необходими продукти

  • бонфиле - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • пилешки бульон - 250 мл
  • вино - 150 мл Pedro Ximenez
  • стафиди - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете стафидите в чашка и ги покрийте с вода.

Измийте месото и го изпържете в тиган с малко зехтин до златисто. Извадете и заделете. В същата мазнина сложете лука, нарязан на дребно. Щом промени цвета, добавете брашното.

Изчакайте леко да се задържи. Разредете с виното и бульона. Добавете стафидите, свинското бонфиле и поправките.

Намалете котлона и оставете да ври на тих котлон до готовност. Изключете и сервирайте крехкото свинско с порция вкусни пържени картофи.

Крехко свинско бонфиле на тиган - за малки и големи гладници.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: