Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на 4 порционни парчета. С помощта на дървено чукче ги изтънете и ги овкусете и от двете страни със сол и черен пипер. Приберете ги в хладилник и пристъпете към приготвяне на плънката.
Нарежете на дребно лука и го задушете до омекване в част от мазнината. Когато омекне, прибавете нарязаните на дребно гъби, натрошените орехови ядки и наситнения магданоз. Задушете за 4-5 минути, отстранете от котлона и оставете готовата плънка да се охлади.
Извадете месото от хладилника, разпределете отгоре малка част от плънката и го навийте на руло, като му придадете форма на вретено. Закрепете краищата му с помощта на клечки за зъби. Оваляйте готовите вретена в брашно и ги изпържете до готовност в остатъка от олиото.
Ако предпочитате по-здравословните ястия, може да изпечете вретената от бонфиле и на скара. Поднесете с гарнитура от пържени картофи или задушени зеленчуци.