Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пълнено свинско вретено

Пълнено свинско вретено
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
10/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Сервирайте пълненото свинско вретено леко охладено, защото всички ще побързат да го опитат, щом го видят пред себе си"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • бекон - 8 бр. слайсове
  • праз - 1 бр. само бялата част
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - или подправки по избор
  • бира - 1/2 кутийка
  • зехтин - 2 с.л.
  • краве масло - бучка
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

В тиган разтопете кравето масло и ги запържете до златисто. Добавете праза, нарязан на дребно. Пържете, докато омекне.

Измитите пържолите, начукайте с дървено чукче. Поръсете със сол, черен пипер и подправките по избор.

Сложете по две парчета бекон върху пържолите (казвам 2, защото моите слайсове са тесни и не покриват изцяло пържолите).

Сложете от плънката и завийте на руло.

Подредете вретената в подходяща тавичка. Налейте бирата и полейте отгоре със зехтина. Затворете плътно с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 часа.

Махнете фолиото, поръсете свинското вретено с кашкавал и върнете отново за около 10 минути, като увеличите градусите на 200.

Извадете и оставете пълненото свинско вретено леко да се охлади преди да сервирате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: