Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско на тиган с червен сос

Свинско на тиган с червен сос

Свинско на тиган с червен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"На кой му се хапват пържолки с доматен сос?"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г гърди
  • чушки - 2 бр. печен пипер
  • моркови - 2 средни
  • праз - 1 стрък
  • домати - 2 кг
  • чесън - 4 ск.
  • черен пипер
  • магданоз - свеж
  • олио
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с надребняването на лука и морковите, които трябва да сложим да се варят.

Доматите почистваме от люспите и ги режем. Загряваме мазнина в дълбок съд и ги слагаме да се пържат. Прибавяме към тях скълцания чесън.

Готвим така, докато течността се изпари, след отстраняваме доматите от котлона.

В съд слагаме малко от доматите, лука, морковите, след което ги пасираме.

Връщаме тази смес при останалата част от доматите. Прибавяме и надребнените чушки.

Поръсваме със сол и магданоз. Сосът ни е готов.

Отделно режем месото на пържолки и го подправяме със сол и черен пипер.

Изпичаме го на грил тиган.

Поднасяме Печено свинско с червен сос - става неустоимо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: