Начин на приготвяне
Изчистете и измийте ориза.
В тиган с незалепващо покритие загрейте маслото и в него запържете за няколко минутки ориза, докато започне да променя цвета си.
Залейте с топлата вода и похлупете с капак за около 8-10 минути.
Махнете капака и запържете ориза до готовност и докато водата се изпари напълно.
Капнете няколко капки лимонов сок (благодарение на лимоновия сок, оризът ще остане бял, дори и след като добавите месото), разбъркайте и смъкнете от котлона.
Захлупете готовият пържен ориз с чиста кърпа и капак и оставете така за 10 минути.
През това време запържете свинското месо първоначално без мазнина, докато си пусне водата, а след това в загрято масло.
Запържете го до готовност, след което добавете ориза към него.
Гответе свинското с ориз за няколко минутки, докато се смесят добре.
Преди да смъкнете от котлона, овкусете със сол на вкус, по желание поръсете и с щипка черен пипер.
Отново захлупете с кърпа и капак за 10 минути.
Пърженият ориз със свинско на тиган се получи много вкусен!