Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на тиган»Ориз на тиган с тиквички и свинско

Ориз на тиган с тиквички и свинско

Ориз на тиган с тиквички и свинско
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Много вкусен ориз на тиган с месце и тиквички Ммм, ухае невероятно..."

Необходими продукти

  • свински врат - 600 грама
  • ориз - 150 грама
  • печурки - 300 грама
  • тиквички - 250 грама
  • лук - 1 глава
  • гъбен бульон - 450 мл
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и ги почистете.

Нарежете тиквичката на кубчета, гъбите на полумесеци, а лука наситнете.

Нарежете на хапки свинския врат и го овкусете добре с черен пипер и сол.

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете месото за 10-тина минути. От време на време разбърквайте, за да не загори.

Извадете свинските хапки и ги покрийте с фолио, за да се запазят топли.

В същата мазнина запържете лука с гъбите. След няколко минути прибавете тиквичките.

Гответе около 10 минути и прибавете ориза.

С непрекъснато разбъркване задушете за 5 минути. Сипете бульона и намалете силата на огъня.

Върнете свинското в тигана и гответе за половин час, като от време на време разбърквате.

Поднесете ориза на тиган топъл.

Оризът на тиган с тиквички и свинско е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: