Начин на приготвяне
Измийте зеленчуците и ги почистете.
Нарежете тиквичката на кубчета, гъбите на полумесеци, а лука наситнете.
Нарежете на хапки свинския врат и го овкусете добре с черен пипер и сол.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете месото за 10-тина минути. От време на време разбърквайте, за да не загори.
Извадете свинските хапки и ги покрийте с фолио, за да се запазят топли.
В същата мазнина запържете лука с гъбите. След няколко минути прибавете тиквичките.
Гответе около 10 минути и прибавете ориза.
С непрекъснато разбъркване задушете за 5 минути. Сипете бульона и намалете силата на огъня.
Върнете свинското в тигана и гответе за половин час, като от време на време разбърквате.
Поднесете ориза на тиган топъл.
Оризът на тиган с тиквички и свинско е готов.