Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Фритата със зеленчуци на тиган

Фритата със зеленчуци на тиган

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Фритата със зеленчуци на тиган
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • олио - 50 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • лук - 1/2 стар лук
  • зелен лук - 2 бр. пера
  • магданоз
  • зеленчуков микс - 1 шепа - грах, моркови, зелен фасул, бамя
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се ситно половин глава лук и пера зелен лук. В купа се разбиват яйцата с щипка сол, добавя се прясно мляко и настърган пармезан.

Смесват се добре и накрая прибавяме ситно нарязани три стръка пресен магданоз.

В тиган с диаметър 18-20 см се загрява олио и запържваме лука и зеленчуковия микс докато омекнат. Намалява се котлона на 3 степен, сипваме яйчената смес и пържим да стегнат яйцата.

От време на време с шпатулка леко се надига от едната страна, тиганът се наклонява да отиде течната смес отдолу.

След 4-5 минути вземаме голяма чиния с диаметър 24 см и обръщаме чевръсто тигана с фритатата. Връща се обратно в тигана да се запече и от другата страна и готово.

Сервираме нарязана на парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: