Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със замразен грах

Свинско със замразен грах

Свинско със замразен грах
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Свинското с грах е едно от най-готвените ястия и има защо да е така"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 грама
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • замразен грах - 1 пакет (400 - 500 грама)
  • домати - 2 пресни (или от консерва)
  • олио - 1 малка чашка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парченца свинското месо.

Загрейте олиото в тенджера и запържете свинското. Прибавете нарязания лук, гответе 1-2 минути и сипете брашното с червения пипер.

След кратко разбъркване сипете около литър топла вода.

Овкусете с подправки по избор и щом течността заври, добавете в тенджерата замразения грах. Добавете нарязаните домати и похлупете с капак.

Гответе яхнията до готовност, като от време на време разбърквате. Ако е необходимо, налейте още малко вода.

Сервирайте яхнията с нарязан магданоз.

Свинското със замразен грах е готово.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: