Начин на приготвяне
В загрятото олио изпържете от двете страни измития, подсушен и разделен на 8 порции заек, посолете, поръсете с черния пипер и оставете месото настрана.
В същата мазнина изпържете филийките лук и нарязаните на парчета морков, целина и магданозени корени, добавете дафиновите листа, виното и бульона и варете на силен огън 5 мин.
Върнете месото, сложете похлупака и задушете около час в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Сварете за 15 мин. в подсолена вода обелените и нарязани картофи, прецедете ги и ги добавете към месото 5 мин., преди да извадите ястието от фурната.
Ако е нужно, след като ястието е готово, го овкусете със сол и черен пипер и сервирайте порциите, поръсени със ситно нарязания магданоз.