Начин на приготвяне
Заекът се изкисва за няколко часа и след това се овкусява със сол, черен пипер, червен пипер, горчица, унисос. Намазва се добре с ръка. Оставя се така за 30 минути да си поеме подправките.
След това го намазваме с олио и слагаме в тава. Наливаме бирата и добавяме чаша и половина вода, покриваме с фолио и пъхаме във фурната за 60-90 минути. Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме ги на едро.
След което махаме фолиото от заека и осоляваме зеленчуците, добавяме червен пипер, зеленчукова подправка, унисос и олио и ги изсипваме в тавата при заека. Пъхаме във фурната, но преди това обръщаме заека.
Печем за още 1 час, като разбъркваме зеленчуците от време на време и поливаме заека със соса. Когато заекът се запече, смъкваме тавата на долен реотан и оставяме за още малко. Ако зеленчуците са се сготвили, изключваме и оставяме във фурната.
Ако заекът ви е по-голям, може да се наложи да го обърнете още един път и да готвите още известно време.
Поднасяме нашия печен заек с печени зеленчуци.
Да ви е сладко!