Телешко по ловджийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Телешко по ловджийски
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Разкошно е - опитайте и ще ни споменавате с добро"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • шунка - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 с.л. наситнена
  • гъби - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 200 г от консерва
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • ракия - 1/2 к.ч. или коняк
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребно, наситняваме лука, гъбите, морковите и целината.

Запържваме месото в сгорещеното олио и добавяме зеленчуците, без гъбите, готвим на среден огън. Прибавяме сол, черен и червен пипер и брашното, разбъркваме и сипваме виното и вода, така че да покрие месото.

Като се поизпари водата, се посолява на вкус, прибавят се брашното и червеният пипер.

След като водата намале, добавяме доматите и като започне да се сгъстява слагане нарязаната шунка, гъбите, дафиновия лист и ракията. Покриваме с капака и готвим на умерен огън до готовност.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: