Заек по ловджийски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Заек по ловджийски
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Класическа рецепта за заек по ловджийски, с която ви пожелаваме добър апетит"

Необходими продукти

  • сланина - 100 - 150 грама (прясна)
  • домати - 2 сочни
  • лук - 1 голяма глава
  • заек - 1 - 1.2 кг (1 брой)
  • чесън - 3 скилидки
  • бренди - 100 мл
  • бяло вино - 250 мл
  • наденица - 150 грама сушена
  • черен пипер - 10 зърна
  • печурки - 300 грама бели или кафяви
  • мащерка - 1 с.л. суха или 1 клонка свежа
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 80 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и лука, след което ги задушете в загретия зехтин за около 5 минути.

Междувременно нарежете сланината и наденицата. Добавете ги в тенджерата и гответе още 7-8 минути.

Насечете заека на парчета с дължина около 4 см. Сложете в тенджерата и задушете за 5 минути, като обърнете месото няколко пъти.

Сипете настърганите домати, виното, солта, брендито. Разбъркайте и овкусете с мащерката и черния пипер.

Гответе още 2 минути и сложете капака на тенджерата. Задушете заека за около 20 минути.

През това време почистете и нарежете гъбите. Добавете ги при останалите продукти и гответе на затворен капак за още 20 минути.

Поднесете с прясно нарязан магданоз.

Заекът по ловджийски е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: