Пълнено пиле за ценители

Пълнено пиле за ценители1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • цяло пиле - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 3 филийки.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • мариновани гъби - 1 ч.ч.
  • грах - 1/2 ч.ч. сварен
  • краве масло - 30 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба с млякото, изстискваме го и го надробяваме.

Прибавяме яйцата, дребно нарязания магданоз, маслото, ситно нарязаните гъби, граха, черния пипер и солта (на вкус). Разбъркваме хубаво.

Почистваме цяло пиле и го напълваме с готовата смес.

Поставяме в подходящ съд подготвеното пълнено пиле за ценители.

Заливаме го с олиото и 1/2 ч.ч. вода и го печем в умерена фурна около 1 час.

Можем да го поднесем печеното пиле като студена вечеря, а може да го използваме и за ордьовър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: