Сочно пълнено пиле в тава

Сочно пълнено пиле в тава
Снимка: Теодора Тонева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Ако всички вкъщи са много, много гладни, пригответе им това сочно пиле - ще има за всекиго по много"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 в.ч.
  • пиле - 1 бр. цяло
  • спанак - 300 г замразен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в дълбок тиган с малко мазнина и добавете към него ориза и замразения спанак. Сипете и две чаши вода.

Овкусете плънката с черен пипер и сол на вкус и я махнете от котлона.

Оставете я настрана да изстине.

Измийте пилето и го напълнете с плънката - зашиийте го с игла и конец, за да не изпада плънката.

Намажете цялото пълнено пиле с олио и го поръсете със сол и червен пипер и го прехвърлете в широка тава.

Ако ви остане плънка, просто я разпределете около пилето в тавата и сипете малко вода, за да покрие ориза.

Покрийте тавата с фолио и я сложете във фурната на около 200 °C.

След около 1 час и половина махнете фолиото и оставете пилето да се пече до златисто.

Сочното пълнено пиле в тава е готово.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: