Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Постна леща плакия

Постна леща плакия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
23/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 500 грама
  • домати - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • моркови - 300 грама
  • чушки - 1 брой
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сипете в тенджера. Залейте с около 1 литър вода и сложете на огъня да кипне.

Около 5 минути след завирането на течността, добавете нарязаната половин глава лук, чушката и морковите.

Варете около 20 минути.

Сипете олиото в тиган и го загрейте. Задушете чесъна с останалата половинка лук. Малко след това сипете брашното и разбъркайте. Поръсете с червен пипер и след 1 минута сипете към супата от леща.

Накрая добавете наситнения обелен домат и овкусете с подправките - чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Прехвърлете лещата в тава и загрейте фурната на 180 градуса.

Печете плакията до готовност. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Постната леща плакия е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: