Плакия от карфиол

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447890339
Плакия от карфиол1 / 2
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • кервиз - ¼ глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 5 - 6.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - ¼ ч.ч. Растително
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист - ½
  • чесън - 2 - 3 бр.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребно нарязаните моркови, кервиз и лук се сваряват в малко количество подсолена вода, към която се прибавя черният пипер, дафиновият лист и 1 супена лъжица растително масло.

Отделно се сварява в посолена вода карфиол нарязан на цветчета.

Поотделно сварените зеленчуци се смесват и заедно със ситно нарязаните домати се изсипват в тавичка.

Прибавя се размитото в студена вода брашно и се поръсва останалата мазнина.

Отгоре се нареждат филийки от обеления и почистен от семето лимон и се наръсва обилно ситно нарязан магданоз.

Плакията се пече 30 мин. в умерена фурна.

По желание след изваждането му от фурната се наръсва със стрит в сол оцет чесън.

Плакия от карфиол се поднася, след като се охлади, върху зелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: