Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с варени яйца

Карфиол с варени яйца

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447890339
Карфиол с варени яйца1 / 2
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 800 г
  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 5 с.л. Растително
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 60 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява в 1 чаена чаша подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло до омекване (15 – 20) мин.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в останалото растително масло, добавят се доматите, обелени и нарязани на ситно, поръсват се със сол и се задушават, докато останат на мазнината. Наръсват се с нарязан магданоз.

Яйцата се сваряват, посоляват се с щипка сол и черен пипер и се разпределят в чиниите върху карфиола, накъсан на дребни цветчета и залят с доматите.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: