Леща със сминдух

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3549
Леща със сминдух
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Записали сме си тази рецепта и си готвим вкусна леща всяка седмица"

Необходими продукти

  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 1 брой
  • леща - 200 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • домати - 2 - 3 малки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • девесил - 1 с.л.
  • сминдух
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я накиснете за 2 часа в студена вода.

Загрейте олиото в тенджера и запържете червения пипер. Добавете наситнения чесън и настърганите моркови лук, задушете ги за кратко.

Прибавете отцедената леща и сипете 3-4 чаши вода. Варете около 25 минути.

Когато изтече това време, добавете нарязаната на ситно чушка и настърганите домати. Овкусете с подправките и сипете още вода, ако се налага.

Варете супата от леща до готовност. Накрая прибавете солта и брашното, размито с малко вода.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Лещата със сминдух е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: