Леща задушена

Леща задушена1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената леща се залива с 3 чаени чаши студена вода и се вари на тих огън до омекване.

Прецежда се, като отварата се запазва.

В отделен съд се стопява маслото, прибавят се ситно нарязаният праз, накълцаният магданоз, посолява се наръсва се с черен пипер и брашното и се прибавя сварената леща.

Съдът се покрива с капак, разтърсва се и се задушава още десетина минути, като се добавя по малко от отварата.

Чубрица и оцет по желание и на вкус се добавят при поднасянето.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: