Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Риба, задушена по волжки

Риба, задушена по волжки

Риба, задушена по волжки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 1 кг филе от едър костур
  • лук - 2 глави кромид
  • ябълки - 6 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • вино - 300 мл бяло, сухо
  • олио - 4 с.л.
  • копър - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете, посолете и поръсете с изстискания сок от лимона нарязаната на порции риба.

Изпържете леко в олиото настърганите лук и ябълки.

Отстранете ги от огъня, налейте виното и оставете да престоят 10-ина минути.

В намазненайенска тенджера или глинено гърне изсипете готовата смес, овкусете със сол и черен пипер, посипете с настърганата лимонова кора и отгоре подредете рибата.

Похлупете съда и печете в предварително загрята фурна около 30 мин.

Подредете готовата задушена риба върху плато, полейте със сместа, в която се е задушавала и украсете с клонки копър.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: