Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена риба на тиган

Задушена риба на тиган

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Задушена риба на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • сьомга - 4 бр. филета /230 г всяко/
  • картофи - 600 г
  • спанак - 600 г
  • лимони - 1 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • магданоз
  • масло - краве
  • чесън
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете незагарящ тиган с тънък слой зехтин и сложете рибата. Поръсете я със сол и черен пипер. Отгоре сложете резенчетата лимон и нарязан на филийки чесън.

Захлупете тигана и оставете рибата да се задушава 15-20 минути на слаб огън. Задушете спанака в намазан с олио тиган, като разбърквате често.

След като го отстраните от огъня, захлупете тигана и оставете спанака да се задуши 3-4 минути. Подправете на вкус. Сварете картофите и ги изсипете в разтопено краве масло.

Разбъркайте и ги поръсете със ситно нарязаните магданоз и босилек. Сервирайте рибата със задушения спанак и сварените картофи.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: