Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Риба на тиган със сметанов сос

Риба на тиган със сметанов сос

Риба на тиган със сметанов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 800 г филе по избор
  • бекон - 100 г
  • картофи - 700 г, сварени и необелени
  • кисели краставички - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава, кромид
  • сметана - 100 мл
  • масло - 50 г краве
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера нарязания на колелца лук, залейте го с 250 мл вода, добавете зърната черен пипер, дафиновия лист и ½ ч.л. сол и след като водата кипне, прибавете измитото в студена вода филе и го варете 15 мин. на слаб огън.

В тиган затоплете маслото, изпържете при непрекъснато бъркане в него нарязания на кубчета бекон, сипете обелените и нарязани на парчета варени картофи, докато се позачервят, изсипете отцеденото и нарязано филе от риба и гответе още 2-3 мин., като продължавате да бъркате, след което свалете съда от огъня.

Разбъркайте сметаната с дижонска горчица и наситнената краставичка, сгорещете я, но без да кипне, и залейте с нея ястието в тигана, поръсете със сол и черен пипер и поднесете, докато е още горещо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: