Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба на грил тиган със средиземноморски сос

Риба на грил тиган със средиземноморски сос

Риба на грил тиган със средиземноморски сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Предложете нещо различно, вкусно и ароматно на семейството."

Необходими продукти

  • риба - 4 филета, по избор
  • аншоа - 2 филенца
  • маслини - 10 - 12 зелени
  • чери домати - 300 г
  • люти чушки - 1 зелена
  • каперси - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1 - 2 лимона
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме сосчето за риба.

За целта загряваме зехтин и задушаваме в него скълцани чесън, чушка, маслини, аншоа. Готвим за около 2 минутки, след което добавяме разполовени чери доматки. Ако са малки, се оставят цели.

Готвим още 5 минутки и овкусяваме с каперси и лимонов сок.

Държим на огъня, докато течността в соса се изпари. Когато сосът се сгъсти, поръсваме със сол, черен пипер, магданоз.

Междувременно запичаме рибката на грил тиган и я сервираме с приготвения сос.

Риба на грил тиган със средиземноморски сос може да сервирате с бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: