Леща в гювеч

Леща в гювеч
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Питателна и сгряваща яхния от леща в гювеч, която когато и да приготвите, резултатът ще е винаги вкусен!"

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • домати - 1/2 бр (може и от консерва)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се кипва в малко количество вода. Прецежда се и се сипва в гювеча в който ще се готви. Налива се хладка вода.

Лукът, чушката и моркова се нарязват и се запържват в олиото. Прибавя се и нарязания домат. Сместа се сипва в гювеча.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. И те се прибавят към ястието. Посолява се, захлупва се и се поставя в студена фурна.

Включва се 250 и се готви около един час.

Прави се запръжка от брашното и червеният пипер. Разрежда се с част от лещата и се изсипва в гювеча. Връща се пак във фурната за десетина минути.

Подправя се с чубрицата и магданоза.

Питателна и сгряваща яхния от леща в гювеч, която когато и да приготвите, резултатът ще е винаги вкусен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: